Мені знайома ця проблема, ось кілька простих порад, що можуть допомогти:
1. Правильний вибір ключових слів. Не завжди варто брати найпопулярніші запити, бо вони дуже конкурентні. Спробуй вибирати більш конкретні ключові слова (long-tail keywords), які мають меншу конкуренцію, але при цьому добре відповідають тематиці твоїх статей.
2. Налаштування внутрішніх посилань. Це дуже важливо для SEO! Переконайся, що в твоїх статтях є посилання на інші релевантні пости з твого блогу. Це допоможе пошуковим системам зрозуміти, про що твої статті, і підвищить шанс на індексацію.
3. Залучення до роботи з мета-тегами та заголовками. Чітко вказуй, про що твоя стаття, і що це може бути корисно для читача. Заголовки (H1, H2) мають бути структуровані й містити ключові слова.
Ці дрібниці можуть значно покращити твої результати, навіть якщо контент в тебе дійсно класний. Те саме трапилося і зі мною. Спочатку я не правильно обирав ключові слова та не налаштовував внутрішні посилання тоді я почав шукати досвідчених людей та звернувся до Prlab
https://prlab.com.ua/, і вони допомогли мені проаналізувати сайт і правильно налаштувати ці аспекти. Результат не забарився — трафік зріс, і мої статті почали займати вищі позиції в пошукових системах.