Я нещодавно використав
dewatermark для видалення водяних знаків з кількох фотографій, і можу сказати, що враження залишилися загалом позитивні. Платформа справді використовує штучний інтелект, і це видно. Важливо розуміти, що результат залежить від якості фотографії та того, як саме нанесено водяний знак. Якщо знак маленький і не надто складний, DeWatermark справляється з цим дуже швидко і майже ідеально. Але якщо водяний знак покриває більшу частину зображення або знаходиться на складному тлі, іноді виникають невеликі артефакти, особливо у деталях. Для тесту я спробував кілька різних зображень: одне з водяним знаком, який розташовувався в кутку, інше з більшим, на який я захотів видалити знак у центрі. В обох випадках платформа працювала добре, але при видаленні великого водяного знака на складному тлі текстура фону трохи спотворювалася. У деяких випадках це не критично, особливо якщо результат використовується для інтернету, але якщо ти плануєш друкувати фотографію у високій якості або для комерційних цілей, варто уважно перевіряти результат і вносити правки вручну. Що мені дуже сподобалося, це можливість попереднього перегляду результату. На сайті ти можеш бачити, як виглядатиме зображення до та після обробки. Це дозволяє точно зрозуміти, наскільки сильно зміниться фото. До речі, якщо ти випадково видалив частину зображення, можна відкотити зміни, що дуже зручно.