Ось моя історія коротко:
В садочки розвідувати ситуацію я пішов ще зимою. Був в двох - сказали приходити записуватись в травні. В лютому в поліклініці взяв форму 026 і почали неспіша проходити медогляд, здавати аналізи.
В кінці березня оформили карту 026 (+063) в поліклініці - поставили всі підписи, печатки, фрази "відвідувати може" в нас не було. Я думав цю фразу напишуть в довідці про епідоточення, але в поліклініці сказали, що такої довідки вони нікому не видають..
Повзнававши про довідку епідоточення я зрозумів, що форми її нема і пишуть її всі по різному, сказав в поліклініці, що вони зобов'язані її видати згідно постанови КМУ, на що мені відповіли - "ну раз вам так треба то дамо, коли здасте зіскоби" безпосередньо перед походом в садок. Карту 026 мені віддали зі словами - "ні один садочок без щеплень вас не прийме." На цьому з поліклінікою ми і розійшлись.
Потім я подзвоним в управління освіти - розпитати чи є таке поняття в садочках, як "черга" чи "записування" - сказали нема.
Далі іду в садочок - розпитую ситуацію, там мені підтверджують, що ніяких черг нема, всі приходять в травні і тоді записуються і проходять медогляд. Я кажу медогляд в нас вже пройдений, карта 026 оформлена. Завідуюча сказала, що це добре, не робити тільки зіскоб (він за 3 дні до садочка робиться) а медогляд дісний протягом року. Перелік необхідних документів - заява батьків, копія свідоцтва, карта 026 і три зіскоби на виявлення глистів, ніякої міфічної довідки про епідоточення.
Далі кажу, що ми не робим щеплень, на що отримую неочікувану відповідь - "Це ваша справа, ви батьки ви і вирішуєте, ми вас заставити не можем". Домовились, що прийду в травні записуватись.
Пішов в інший садочок, там все аналогічно крім щеплень. Завідуюча каже - "без щеплень ви до нас не попадете", робіть мол як хочете (купуйте, оформляйте липу) але запис має бути. Я з нею подискутував трохи, сказав, що в нас повністю оформлена карта і в лікарів до нас зауважень немає, а вона зобов'язана нас взяти згідно постанови КМУ. Звичайно я вже вирішив іти в перший садочок, тому сперечатись з нею довго не став, але побачив, що якщо її пригрузити законами і заявами то і вона б нас взяла.
На початку травня знову прийшов в садочок - прояснити чи часом ще не пропали місця, виявилось, що з місцями напряг. Але поговоривши і пообіцявши при необхідності надати "матеріально-технічну" допомогу садочку, сказали мені прийти в середині місяця оформлятись.
Прийшов я оформлятись - віддав копію свідоцтва, карточку 026 і тут мені кажуть - так в вас зовсім ніяких щеплень нема, як же ми вас приймем. Я кажу, що попереджав про щеплення, всі документи оформлені. Відправили мене до медсестри "вирішити з нею, що зробити в даній ситуації і чи дозволить вона взяти нас".
Пішов до медсестри, довго з нею говорили, виявилось, що вона також адекватна людина в цьому питанні. Але захотіла, щоб ще в формі 026 в графі щеплення, де в нас написано "відмова батьків", стояла печатка і підпис завідуючої поліклініки. Я на це погодився так як не побачив в цьому якоїсь проблеми. Взяв карту 026 пішов в поліклініку до завідуючої, сказав що нас беруть в садок і необхідно печатку і підпис, вона поставила. Пішов знову в садочок віддав карту медсестрі, пішли з нею до завідуючої, сказали, що всі питання утрясли.
Сказали мені коли здавати зіскоби і з результатами їх прийти написати заяву. Також я надав обіцяну мною, "матеріально-технічну" допомогу садочку. В цей же день скасували "старий" календар
Ми вже зробили зіскоби, я написав заяву і йдемо в садочок.