Закон прочитал.
Только причём сдесь "сделка с сатаной"!?
"7. До паспорта громадянина України вноситься така інформація:
1) назва держави;
2) назва документа;
3) тип документа;
4) код держави;
5) номер документа;
6) ім'я особи;
7) громадянство;
дата народження;
9) унікальний номер запису в Реєстрі;
10) стать;
11) місце народження;
12) дата видачі документа;
13) уповноважений суб'єкт, що видав документ (код);
14) дата закінчення строку дії документа;
15) відцифрований образ обличчя особи;
16) відцифрований підпис особи;
17) дані про перебування на консульському обліку (за бажанням особи або її представника, представника закладу, який виконує функції опікуна чи піклувальника над особою)."
Если Вас смущает "унікальний номер запису в Реєстрі" и "електронний носій", Вы можете от него отказатся -
"додаткова змінна інформація (про місце реєстрації, про сімейний стан,
про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, про видачу приватизаційних паперів, додаткові (факультативні) біометричні дані, параметри);"
"Особам, які через свої
релігійні переконання відмовляються від внесення інформації до безконтактного електронного носія, що імплантований у відповідний бланк документа, гарантується право на відмову від отримання такого документа або від внесення інформації до безконтактного електронного носія. Таке право реалізується шляхом подання заяви до відповідного центрального органу виконавчої влади про відмову від отримання документа, що містить безконтактний електронний носій, або від внесення інформації до такого носія. У цьому випадку особі у порядку та строки, встановлені Кабінетом Міністрів України,
видається відповідний документ, що не містить безконтактного електронного носія, чи задовольняється заява про відмову від внесення інформації до такого носія."Так что, я всё равно не вижу смісла в обращении к президенту.
Меня другое волнует, "додаткові (факультативні) біометричні дані, параметри);". Нет расшифровки что, сие означает.
Допустим это если у гражданина отсутствует рука или нога - это дополнительный биометрический параметр. Согласен.
Но, зачем нашей долбанной власти нужно знать что, у данного гражданина нет конечности? Это уже вызывает по крайней мере недоумение.
Дальше, если у человека диагноз о котором он не хочет распространятся (ВИЧ, гепатит, диабет)? Зачем властям знать о этом и к тому-же указывать в основном документе?
И что, делать человеку, который может автоматически заполнил все графы дополнительных данных? Где гарантии что, после его заявления о внесении изменений в данных реестра, изменения реально будут внесены?
Моё мнение о законе такое:
введение биометрического электронного паспорта для выезда из страны - это однозначно позитивное и правильное решение (кто частенько ездит зарубеж тот оценит дополнительные удобства).
Введение такого паспорта как внутреннего документа - абсурд.
В сельских и даже районных школах отсутствуют тёплые цивилизованные туалеты. Дети бегают в туалеты на улицу, в антисанитарных условиях.
На мой взгляд решение этого вопроса гораздо важнее для страны, чем покупка видеокамер на выборы, поездов "Хюндай" и введения биометрических паспортов.