Naya
Создание ВОО
Тернопіль
Рейтинг: 3
|
|
« : Ср, 30 Мая 2012, 16:27 » |
|
Доброго дня, шановні форумчани! Не знаю, чи за адресою звертаюся на цей форум з таким питанням, але мабуть це єдиний форум, якому я, можна так сказати, довіряю. В основному, мене, як мати непривитої дитини цікавили питання прививок й т.д, але от стикнулася з іншою ситуацією й є певні питання.
Нещодавно я дізналася, що будучи вагітною можна стати на облік в центр зайнятості, при цьому лікарняні (допомога при народженні дитини) суттєво збільшується. Звісно, що я вирішила використати таку можливість. Для цього мені потрібна була довідка з ЖК про термін вагітності та довідка з сільради про членство в особистому сільському господарстві. Я прописана в селі, біля батьків, але не проживаю там вже більше 10 років. Довідку мені видали в сільраді, але в ній вказано, що я є членом особистого селянського господарства. З такою довідкою мене в центрі зайнятості не зареєструють, оскільки я не працювала та не зверталася в центр зайнятості більше року. Про те, що я член якогось особистого господарства я взагалі не відала: ні на правах власності, на на правах оренди я не користуюся жодною земельною ділянкою, спільно з родичами не проживаю та господарства ніякого не веду, ніколи не писала ніяких заяв на вступ в членство чи виділення якоїсь землі, ба, навіть в сільраді ніяких підписів ніде не ставила.... Сільська рада відмовилася мені видати довідку, що я НЕ є членом особистого господарства, на тій підставі, що я прописана в селі. Хоча я ніде не знайшла того, що прописка автоматом дорівнює членство в особистому селянському господарстві.
Я написала офіційну заяву в с/р з проханням видати довідку на вищезазначених підставах. Заяву реєструвати відмовлялися, поки не було погрози, що вона все одно прийде заказним листом, а в прокуратуру піде скарга. Тоді заяву прийняли. Я знайшла "Порядок ведення обліку особистих селянських господарств", перечитала, звернулася до голови С/р в телефонному режимі з проханням самому ознайомитися з документом, яким мала б керуватися с/р в своїй роботі й не доводити ситуацію до конфлікту. Проте він заявив, що сам розбиратися не буде, й хай це роблять юристи... Хм.. Тепер я просто чекаю їх відповіді(в заяві я вказала про це). Але тут є нюанс: заяву писала мама від мого імені (їхати мені далеко, зараз вагітна та й син 2,5р - це важко, тому попросила маму на місці взяти довідку, а все закінчилося заявою). Чи отримаю я відповідь на таку заяву? адже можуть аргументувати тим, що заяву подавала не я....
В центра зайнятості я тепер на облік вже не зможу стати, оскільки це потрібно зробити до 28 тижнів, а в зв"язку з отакими от казусами час минув. З їх вини я втратила додатковий дохід, який мала повне право отримати. Але, можливо в майбутньому така довідка мені ще згодиться, й я б не хотіла все починати спочатку. І от в мене питання: Я не хочу виписуватися (бо реально приписатися поки що ніде, квартиру ми орендуємо), але я не вважаю себе членом особистого с/господарства. Отримаю я відповідь, ( й у випадку якщо не отримаю), то куди мені краще звернутися - в прокуратуру? в суд? який саме суд? Адже я вважаю, що мене самовільно, без моєї згоди та поінформованості вписали в якісь члени. Й мене це обурює...
|