Це важлива проблема, бо мобільна адаптація та швидкість сайту — ключові фактори для залучення відвідувачів. Ось кілька порад:
1. Адаптація під мобільні пристрої. Найперше, потрібно зробити сайт "mobile-friendly". Це можна зробити, використовуючи адаптивний дизайн (responsive design), щоб сайт коректно відображався на різних екранах. Багато платформ для створення сайтів мають вбудовані шаблони для мобільних версій, які ти можеш застосувати.
2. Оптимізація швидкості завантаження. Це критично важливо, бо ніхто не буде чекати, поки сайт завантажиться кілька хвилин. Перевір швидкість сайту через інструменти на кшталт Google PageSpeed Insights. Основні поради для прискорення:
o Стиснення зображень.
o Використання кешування.
o Зменшення кількості запитів до серверу.
o Використання легких шрифтів та мінімізація JavaScript.
3. SEO для мобільних пристроїв. Google звертає увагу на те, чи адаптований сайт під мобільні, тому це важливо для пошукового просування. Тому перевір і виправ проблеми з мобільною версією, щоб покращити позиції в пошуку.
Виправлення цих моментів допоможе не лише підвищити відвідуваність, але й покращити загальний досвід користувачів. Я теж мав таку проблему з мобільною версією і швидкістю завантаження та нажаль мої технічних знань невистачило, я звернувся до гугла і натрапив на WoWeb
https://woweb.com.ua/. Вони провели оптимізацію для мобільних пристроїв і значно покращили швидкість завантаження сайту. Після цього сайт почав швидше завантажуватися, і пошукові системи почали краще його індексувати.