Я також неодноразово стикався з цією проблемою і, насправді, не існує однозначної відповіді. Купувати посилання на біржах можна, але це дійсно потребує уважності та аналізу. Я зазвичай використовую біржу PR-X:
https://bestlinksellers.com.ua/sellers/pr-x/. Як зазначив користувач вище, Google активно стежить за таким типом просування і має алгоритми, які виявляють штучно створений лінк-білдинг. Якщо ви купуєте посилання за допомогою біржі, важливо перевіряти якість самих посилань і репутацію платформ. Наприклад, деякі біржі можуть пропонувати дешеві посилання з незнайомих або маловідомих сайтів, що може виглядати підозріло.
Особисто я рекомендую купувати посилання лише у тих біржах, які мають історію і хороші відгуки користувачів. А ще краще звертатися до фахівців, які займаються SEO і можуть правильно вибирати якісні посилання для вашого сайту, зберігаючи баланс і уникати перевантаження лінками. Краща стратегія — це природній лінк-білдинг, де посилання з'являються на сайті органічно. Якщо ж ви все ж вирішите купувати посилання, зробіть це обережно, обираючи лише якісні і відповідні вашій тематиці.